Tagi

,

Obrazek

SKŁADNIKI:

  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 jajka
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • szklanka brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5-6 łyżek kakao
  • łyżka mąki pełnoziarnistej

Fasolę płuczemy i mielimy w blenderze „na papkę”. Następnie dodajemy wszystkie składniki (ja zazwyczaj najpierw daję mokre, ale kolejność jest chyba dowolna). Wykładamy do foremek do muffinów i pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

FROSTING:

  • opakowanie serka naturalnego
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • kilka kropel soku z cytryny

Mieszamy składniki na gładką masę 🙂

Na ostudzone babeczki wykładamy masę, posypujemy wiórkami kokosowymi i gotowe 🙂

Obrazek

PS.

Powstało jeszcze ciasto marchewkowe, ale zanim zdążyłam je obfotografować, zniknęło w tajemniczych okolicznościach 😉

Obrazek

Reklamy