Tagi

Obrazek

Dziś niedziela, więc staropolskim zwyczajem na obiad był rosół 😉 ale że to danie wyjątkowo niefotogeniczne- tym bardziej, że wrzuciliśmy do niego okropny makaron z Mercadony, a Jose dodatkowo dodał mu koloru barwnikiem, stwierdziłam, że nie będę go tu prezentować. Poza tym, umówmy się, rosół to średnia atrakcja… Dlatego też prezentujemy Wam przekąskę, która powstała w oczekiwaniu na zupę- szybka, prosta i dała się ładnie sfotografować 🙂

SKŁADNIKI:

  • 3 duże marchewki
  • łyżka masła
  • łyżka miodu
  • zioła i przyprawy do smaku, u nas: bazylia, oregano i cynamon

Marchewki obieramy i kroimy w dosyć cienkie plasterki (szybciej zmiękną). Na patelni topimy łyżkę masła, dodajemy miód i energicznie mieszamy, a następnie wsypujemy marchewkę. Dodajemy zioła i przyprawy i mieszamy dokładnie, tak, aby wszystkie plasterki pokryły się glazurą. Smażymy mieszając, aż marchew zmięknie- około 4-5 minut.

Najlepiej smakuje na gorąco.

Reklamy